Šest mjeseci veza

Za dva dana biće tačno šest mjeseci otkako imam blog.
Sitan vez se trebao zvati rijetki vez, ali biće bolje, polako. Ko žurio nogu slomio.
Ako nauka nije zec pa da pobjegne, niti magarac da je svako jaše, otvaram konkurs za krilaticu koja bi bila adekvatna za blog.

Šta sam nakon šest mjeseci saznala?
O blogu I blogovanju ništa 😛
Nakon što mi je Tanja poklonila prostor, a Tamburix unijeo namještaj, ja ništa nisam dirala, ponekad prašinu počistim 😛

Nemam nikakvu statistiku, samo znam da mi je Authority: 8 , što me ni u kom slučaju ne bi brinulo da ne znam da Tanja ima 54. Kad porastem želim da budem Tanja.

Kamara je gora od mene, ima 6, utatat-utatata ! Kamara uči carinske propise I sve joj je oprošteno.

Etotako ima 32, to mi je baš broj za nju, sva s mjerom. Na njoj ne mogu zamisliti više od tri boje.

Na Blogodku sam visokopozicionirana, na 111 mjestu. Opa bato. Tamo nikada I ne bih dospjela da me Tanja nije ”priključila”  😛  , tako da se rukovodim onom ”siromahu je zauhar I kad mu muha uđe u stomak”.

Nakon šest mjeseci na blogu shvatila sam da najbolje I najradije pišem onda kada me čeka neki drugi posao. Pošto mene uvijek čeka neki drugi posao, biću preciznija I reći da se to odnosi na posao koji mi se u tom trenutku ne radi.

Puno je tema iz svakodnevnice koje me opterećuju I o kojima bih trebala pisati. Razlog zbog kog to ne činim je taj što sam lijena. I to sam saznala o sebi I sad vama priznajem.

Za šest mjeseci napisala sam 15 postova. Bavila sam se pitanjima od životnog značaja. Gora sam od svake manekenke I misice, one se barem deklarativno bore za mir u svijetu, a ja ni slova.

Ma koliko porasla znam da nikada neću biti Blogovski i ovom prilikom mu upućujem iskrene riječi divljenja 🙂 ali takođe znam da neću otvoriti blog u ime novorođenog djeteta . Neko jede kupus, a neko meso, u prosjeku, jedemo sarmu. Valjda sam i ja tu negdje, oko sarme.

torta_margherita.jpg

I tako, nek mi je sretna polugodišnjica 🙂 Još malo, pa ću prohodati !

Objavio

Kristina

Kristina Ljevak je novinarka i aktivistica, posvećena kulturi, umjetnosti i ljudskim pravima.

27 misli o “Šest mjeseci veza”

 1. Pa sad… ja te radije citam nego sve one gore navedene zajedno, jer kao sto ti rece, neko jede meso neko kupus, a ja sam vegeterijanac 😉 Ja znam sta je dobro 😀
  A i nije bitan taj kvantitet nego kvalitet, a tvoj bod je prvoklasan 😉
  Uh, ala kenjam…. nego hocu reci… Srecna polugodisnjica! 😀

 2. @ Marice, umalo ne padoh sa stolice (kad me neko pohvali onda bodujem u rimi ).
  Hvala puno!
  Za prvi rođendan biće prava torta, pa svrati 😉

 3. Hahahaha, koji si lik!
  Nego da ja tebe nešto pitam? Šta su ti brojevi o kojima pričaš, tj taj 32, 65, 6…i čemu to služi? I gde si to videla????

  Ili sam ja potpuni idiot?

 4. Samo mi nastavite popravljati dan 🙂 Pa ti imaš besprijekoran blog a ne znaš za brojeve. Niko nije savršen pa mi to daje povoda da se ja trudim još manje . Juhuuuu 😛
  To je rejting na Technorati(valjda) , šta god to značilo. 😛

 5. Kristina dear, mislim da u životu nisam otvorila to tehnorati. Tj mislim jednom kad sam tek dizala blog, pisalo tamo sto miliona hiljada nešto…reko dobra sam i đenja :)))
  Znači tamo se vodiš pod nekim brojem? (Šta god to značilo). Ili ti je to da kažem socijalni uspeh? I kako se meri to?

 6. Ti si jedna lutka i to ti je to. I pišeš preduhovito i preretko. Valjda je sada prošla sezona festivala, pa da te čitamo češće.

  Samo ti kukaj, ja crkavam od smeha 🙂

 7. Jao Kristina, vidi se da si pod “Mooshema uticajem” prestanite da izigravate “blogies” kako Walker kaže, pa odrasle ste osobe hebote :-))

  I naravno srećna ti blogo-šesto-mesečnica.. 😉

  @ET
  da Jelena, to ti je Technorati rank, a sve oko toga ti mogu objasniti večeras na skypeu uz vino dok te gnjavim oko logoa 😉

 8. Peđa, a meni vino??? Pa valjda sam ja slavljenica.

  Moo, ( šta uradi blog od čovjeka, rođenu prijateljicu zovem Moo) biće plime valjda.
  Samo Bože zdravlja, što bi baba Jela rekla.

  et, sad si i ti et… Anđeli s vama 😛

  Kad i meni rejting skoči, tako mi mlijeka u prahu, biću Kik ili Plet.

 9. Kristina, to je virtuelno vino :)) tj. svako kod sebe pa na skypeu pričaš onom drugom kako je dooobroo ovo vino što piješ :))

  Nekada sam preko Skypea imao “virtual café meetings” sa prijateljima, a sada je to preraslo u “wine virtual party” :))

  Kako god.. možeš nam se pridružiti slobodno večeras, ako ne znaš kako “te skype konferencije” funkcionišu, rapsitaj se kod Moo, ona je postala specijalista za tu tehnologiju :))

 10. Peđa, prvo sram te bilo, druže. 😛 Ja nisam tvoja blogies, mogu mama i tata da ti budem. Drugo je to što ja tebe jako jako cenim i jako jako slušam 🙂 I što bih mogla da napišem elaborat iz sociologije blog-pokretljivosti koju si ti savladao. 😉 I što te ne bih menjala za pola blogosfere.

  Nego, ja sam stvarno napredovala u tehnološkom smilu, imajući u vidu da je za mene najteža kletva RDFM iliti Read the Fuckin’ Manual! Toliko sam se opirala da znam, i toliko sam u isto vreme naučila, da ja više nisam ista osoba 😀

  Kriss, zoveš me Moo, mislim da je sudnji čas. Imaš sobu toko BlogOpena. Akmo vodiš nekoga, dobiješ i fioku od Ivanovog kreveta 😉 samo nemojte nered da mu pravite 😯

 11. treba da piše: tokom i ako, umesto toko i akmo… ali, valjda je razumljivo. Što se mene tiče, ti si moja blogerska zvijezda. Iliti zvjezda. A bogami i zvizda i zvezda.

 12. Eto napravih ja ovde frku na Kristininoj žurci, kao i obično, pravi partybreakers :))

  Moo, partijska blog drugarice moja, hoćeš da vadim iz skype arhive onu našu diskusiju kada sam ti tražio argumente za onaj tekst što napisa o meni (koju si inaČe englesku verziju elegantno skliznula na sajt BOa :))

 13. Pa dragi moji, ja sam osupnuta, sto bi rekla moja prijateljica, a prijatelj dodao da ako čovjek može biti osupnut, može biti i ojuhnut.
  Hvala što ste se pridružili mom slavlju.

  Moo, hvala na svemu,meni je najveći događaj biti kod vas, sve drugo mi dođe kao prateći program 😛

  Peđa, hvala na pozivu 😉 Rado, ali večeras je petak, na Balkanu dan za realni društveni život.
  Već u ponedeljak ću ti sama pokucati.

  Sa Skajpom sam ok.Vrlo. Imam i sve potrebne rekvizite i zovem se Dunjaska 😛
  Takođe sam i ovisnik o jednom forumu.

  Ja sam super virtuelna žena, ali blog mi ne ide 😉 Mislim, ta terminologija. Kad vidim recimo da spominješ tviter na svom blogu ja se odmah uplašim i pobjegnem, sve mislim da će me nešto ujesti.

  😉 Hvala lakopamtljivi.
  Još učim pisati, ali važno je znati čitati 😛

 14. Peđa, samo se vi svađajte, zadovoljstvo je moje 😛
  Hej, pa Mooshema i Blogoviski mi se ”raspravljaju” u kući (zamislite da ste u VIP dijelu kuće).

  Samo nemoj biti partybreakers kad dođe vrijeme za pravi party 😛

 15. Pedja,
  Moo, partijska blog drugarice moja, hoćeš da vadim iz skype arhive onu našu diskusiju kada sam ti tražio argumente za onaj tekst što napisa o meni (koju si inaČe englesku verziju elegantno skliznula na sajt BOa :))

  Za onaj tekst sto ja napisa o tebi? To je tebi blogies? tuci cu te. To je tekst o tvojoj blogovsko/socijalnoj pokretljivosti i autoritetu, sram te bilo! A skinula je sa engleske verzije jer si je ti odbio na srpskoj. To je valjda kolegijalno, ili… sta?

  Nemoj da vadis nasu prepisku, vec vadi taj tekst, pa neka blofosfera sudi 🙂

 16. kriss siss šta je tvoja šestica bolja od moje a??? 😉

  ajde starka reži tu tortu i nali vina, kaliraću jebo ga ti ;))))

 17. Da bi prohodala, mereno u bebećim jedinicama vremena, treba ti minimum 50% od sadašnjeg staža. 😀 Srećna ti polugodišnjica. Ako računam svoj staž (na svim servisima) i rejting, ja bih bila nešto kao “ss”. Skoro kao zvečarka 🙂 Ili kao spesssss 😀

 18. @Kamarice, ispile smo virtuelni zlatni pehar, nadam se da ćemo i uživo upriličiti takav hepening 😛

  @spes, hvala na čestitkama. Imam i ja jednogodišnje kumče i znam da je još ovoliko potrebno za hod punom parom. Ona trči, ali još uvijek ne zna da treba odraslom dati ruku 🙂

  Meni treba dati štap, čarobni, da završim svoje ovosedmične obaveze.
  Ako prođe čitaćete kako izgleda završiti fakultet za sedam dana 😛

 19. A nećeš tako lako izmigoljit… khm khm JELI BRE ŠTA JE TA TVOJA ŠEST(OMJESEČNA)ICA BOLJA OD MOJE ŠESTICE NA TEHNORATIJU PA DA SAMO TI PEČEŠ TORTE, A?? 😉

 20. @Kamara, ti smiješ da se kamaraš, ne i da se srdiš 🙂 Bio je to način da spomenem ljude koje volim,a ti se uzjogunila, šestica pa šestica 😛
  Vidiš kako sam Etotako zabrinula sa 32, ko zna koliko je vina popila s Peđom.
  I onda Pletilja kriva što mladi piju 😉 Ccccc

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.