Zagrizi me nježno

hamburger.jpeg

Debeli a sretni, kako to divno i istinito zvuči.

Već skoro četiri godine, taman onoliko koliko radim na televiziji ( a trebalo bi biti sasvim suprotno) ja plovim iz većeg u veći konfekcijski broj i nisam se do prije par mjeseci pretjerano zamarala tom činjenicom.
Kada je moja debljina tek počela trku sa mnom, drugi su govorili da imam visinu.

Danas kada imam isljučivo debljinui, a visina joj dođe kao otežavajući faktor jer me sprječava da budem simpatična loptice i od mene stvara ni malo šarmantnog džina, ti drugi ćute i nadaju se da će sudija svirati kraj te samim tim i ja prestati jesti.
Prošle godine u avgustu za potrebe emisije koju sam vodila angažovali su modnu kreatorku i stilistkinju (ne samo za mene kao za teškog slučaja već i za druge voditelje koji su radili na tom ”projektu” zbog potrebe menadžmenta da to bude cakum-pakum 🙂 . Mislim da su me obje stavile u CV pod kategorijom  posebne vještine.
O, kad se samo sjetim u šta su me sve te žene pokušale obući i sad mi se miješaju suze i smijeh.
Tada sam razmišljala da smršam, ali sam vrlo mudro rekla sebi kako nema smisla da te dvije ženturače uzdrmaju moje godinama brižljivo njegovano samopouzdanje te sam nastavila jesti sa istom strašću i radošću kao i do tada.
I onda je sve počelo u jednoj pekari, mjesto mojih najvećih radosti se pretvorilo u gradilište moje frustracije a sve zbog pretjerano ljubazne prodavačice čije bi se ponašanje u svakoj normalnoj zemlji okarakterisalo kao nepristojno a ovdje je dobrodošlo.
Dala mi je veći komad štrudle, tvrdeći kako nema smisla da štedi na trudnici.
Onda mi je neka gnjida u prodavnici želeći poraditi na našoj bliskosti upitala ”kako je bebica”.Sve mi se zavrtilo u glavi prije nego što sam je uspjela pitati da li moj izgled sugeriše na to da imam bebicu u stomaku ili da sam je malošas porodila a nakon toga zaboravila staviti steznik.
Prošle godine se i taksista sažalio na mene, kaže nije mi lako, vrućina, a ja u drugom stanju.
Eto, tako sam ja trudna nešto kraće od Radovanove Georgine.
U tome me može spriječiti samo efikasnost UN dijete čije učinke na primjeru vlastite debljine po drugi put provjeravam
( prethodni pokušaj je završio neslavno, radije bih da ne jedem nikako već da to moram činiti svaki dan u određeno vrijeme).I nevjerovatno je šta sve neće punačak čovjek izmisliti kako bi za sebe našao opravdanje za svoj loš izgled.
Jednom sam umislila kako je štitna žlijezda, i danas se sjećam šest bočica krvi kojih su iz mene isisali kako bi uradili sve hormonalne analize i zaključili da mi nije ništa…Sreća pa je i doktorica bila super teška kategorija te mi nije zamjerila što su na mene trošili vrijeme.

Danas mi je bio voćni dan, sve ovo pišem pod velom tuge i puna mržnje prema trešnjama koje su bile grozne i od kojih se ne bi mogla najesti ni Viktorija Bekam.

Da me barem hoće uzeti za onu Dove reklamu, pa da čovjek vidi i neke koristi od ovog sala.

Objavio

Kristina

Kristina Ljevak je novinarka i aktivistica, posvećena kulturi, umjetnosti i ljudskim pravima.

8 misli o “Zagrizi me nježno”

  1. Ti prestlatka curo. Znam da te ne teši da ti ja kažem da izgledaš kao divna trudnica 🙂

    Hajde, ne seri. to žene uvek hvata u ovo doba godine. UN je super, GM je još bolja i GM preporučujem svakom ko hoće da vidi rezultate odmah, a posle može laganica da pređe na neke dugotrajne muke. Znam sve o tome. Skoro sve sam probala, ali moram postiđeno da priznam da sam jedini put gubila kilograme bez ikakve namere kada su me lupali hormoni posle porođaja.

    Zato ti predlažem, potšto si već “trudnica” da lepo to i budeš. Posle porođaja kilogrami sami otpadaju.

    A sve ovo serem, zato što sam ja od dana kada sam prestala da pušim, izgubila šest kilograma. Tajna ovog fantastičnog postigunća je da sam nakon izvesnog vremena očaja i depresije ponovo počela da pušim 🙂

    elem, draga, ako ti nije do porođaja, možda da probaš to: prestaneš da pušiš, sjebeš se totalno, a onda odlučiš da ćeš samo da pušiš.

  2. Ti si luda kao struja.
    Ne mogu da vjerujem da si izgubila kilograme nakon što si prestala da pušiš 🙂 Čudo neviđeno.
    I ponovo si počela, e neka si 🙂 Imam i ja za tebe jednu utjehicu koju sam čuvala za ovu priliku.
    Jedini lijep trenutak u onom nesretnom Kanu bio je kad sam upoznala jos jednu Tatjanu.
    Njen muž je producent, radio je i Supermena 🙂 a ja pomislila da ona ili ima neke veze sa filmom ili nema nikakve veze sa životom, kako spada kad si žena bogatog producenta.
    Pitam je čim se bavi, ona kaže ja sam naučnik 🙂 Ja mislila ona se malo zajebava, kasnije ću saznati kako je odbranila dva doktorata na Sorboni, a jedan od njih je genetika razvoja…
    Kako obično biva kad seljak sretne doktora tako sam i ja nju ispitala sve što me je zanimalo vezano za njeno specično obrazovanje, pa smo nekako stigli i do zdravog života jer je nekakvo bilje prebirala po tanjiru a ne puši niti je ikada zapalila cigaretu.
    I onda reče spasonosnu stvar koje ću se ja držati kao pijan plota.
    Jednako veliki stres za organizam može proizvesti i potpuni prestanak pušenja ako je riječ o dugogodišnjem pušaču i ako se već puši treba to činiti umjereno 🙂

  3. Ma, znam to. To sam ja tako sebi i objasnila. Krila sam se od Ivana jedno vreme, bacala cigaretu kad on naiđe ili je ispod stola gurala mužu u ruke, a onda sam sela da ozbiljno razgovaram sa njim. On me je saslušao i samo rekao: Lažovčino!

    Ali sam ja zato ponovo blizu svoje prdstave o tome kako treba da izgledam. Zgodna lažovčina 🙂

  4. Ja kad bih prestala pušiti morala bih na kant ulaziti u kuću 🙂
    Moram još malo kukati na temu svoje dijete.
    Već deset godina gotovo jedino pijem kafu i pivo, kad postane prekasno za kafu nastupa vrijeme taman za pivo.
    Ljude koji okolo hodaju s plastičnim flašama vode sam sažalijevala, jednako onoliko koliko i one koji s slušalicama u ušima okolo džogiraju.Moja dijeta podrazumijeva i dva litra vode dnevno, u sretna vremena mi je to bila mjesečna potrošnja 🙂 a sad se bojim da mi se ne desi nešto poput hiperhidratacije pod uslovom da nešto tako postoji 😉

  5. Tanja propušila ???!!!!! Jesam li ja van toka ili ???

    Kristina draga drž se ja svoje topim lagano, i dobro mi ide zasad, možda jer je prokleto vruće na ovom zadnjem, 8. katu, u zgradi s ravnim krovom 😉

  6. Kamaraaaa, ja sam htjela raspisati online potjernicu!!!
    Jesi li još u mojoj domovini ???
    Da, Tanja je ponovo počela pušiti.
    I ja je potpuno razumijem 🙂
    Kad sam imala pet godina sa najboljom prijateljicom razgovarala sam o budućnosti.
    Miljana je rekla kako nikada neće početi pušiti i kako ni kad se uda neće promijeniti prezime.Ja sam rekla da ću promijeniti prezime jer mi se moje nije dopadalo a vjerovatno sam mislila da ću se udati za nekog VAN , FON ili nešto slično između imena i prezimena te dodala da ću početi pušiti čim se za to steknu uslovi ( vjerovatno to tada nisam tako formulisala ali sam na to mislila).
    Miljana se udala i promijenila prezime, ali nikada nije počela pušiti.
    Ja se nisam udala, ali sam u projektu pušenje istrajnija već u bilo čemu drugom u mom mladom životu.
    Obje smo do pola bile istrajne u svojim mladalačkim ciljevima, ja ne propustim priliku da joj ne spomenem to prezime nakon što se danas preziva gore već ja, a ona meni nikada ne spominje pušenje.To svakako svedoči o tome da je Miljana bolji čovjek od mene, ali je i potvrda da je jedina osoba koja je dobrovoljno stekla gore prezime od mog 😉

  7. LOOL 😉

    Ma nisam ni otišla, Kanađani počeli snimat bez mene i našli nekog domaćeg, jefiniji je nego meni plaćat smještaj i dnevnice.
    Evo upravo nakamaren novi post pa ćeš biti u toku. A i nadam se da ćeš ti prije do Zagreba, Ok nije Kan ali obećavam da ću učiniti sve da te NEpokradu 😉 pa se svakako javi, baš bi mi bilo drago..

  8. Zao mi je sto te nisu nakamarili, ne znaju sta propustaju 😉
    Nadam se da cu se ovolj ljeta dokotrljati do Zagreba, nije naopako da neću.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.